Home Opleiding Wie zijn wij Soob Vacature Nieuws Contact Links

Hulpverlening bij rijangst

Bijscholing voor hulpverleningsdiensten

Verplichte nascholing Code 95

Opleidingen met baangarantie
Rijoptimalisatie Behaviour Based Safety (BBS) voor chauffeurs (Praktijktraining)

Inleiding:
Behaviour Based Safety richt zich op het optimaliseren van bedrijfsprestaties door verbetering van de veiligheidscultuur en het veiligheidsgerelateerde gedrag. Anders gezegd, het échte doel is: hoe met veiligheid omgaan? Hoe met elkaar omgaan? Veiligheid is een waarde, beroepsmatige veiligheid en gezondheid heeft te maken met respect, met bezorgdheid voor de medemens, met het feit dat de medewerker het grootste kapitaal van de organisatie vormt.
 
De chemische industrie beschouwt veiligheid en gezondheid in het transport van haar producten als een belangrijk aspect dat als een rode draad door het gehele logistieke keten loopt. Zij begrijpt als geen ander dat het vervoer van chemische producten over de weg aan de hoogste normen moet voldoen. Gezien het feit dat de chemische industrie een SQAS heeft onderstreept dit. BBS is een onderdeel van dit systeem.
 
Daarnaast is het verkeer, zeker de laatste 10 jaar, steeds intensiever geworden en dat vereist een defensieve rijstijl van de chauffeur. Dit betekent: voorkomen van ongelukken, vermijden van fouten, rekening houden met fouten van andere weggebruikers en met weersomstandigheden.
Uit onderzoek is gebleken dat zeker 80% van de ongevallen wordt veroorzaakt door fouten in menselijk handelen of fouten in het managementsysteem. De resterende 20% is een gevolg van onveilige situaties die op hun beurt ook veroorzaakt kunnen zijn door menselijke fouten.
Menselijk leed en hoge kosten zijn het gevolg.
Gevaarlijke situaties of handelingen slijten er in de loop der jaren in. Mensen raken er aan gewend, maar toch is hier wat aan te doen. Een hoger niveau van bewustzijn of een verandering in de werkwijze kan ongevallen voorkomen.
 
Doelstelling:
Met deze training zal het veiligheidsbewustzijn toenemen. De vrachtwagenchauffeur leert de beperkingen van de mens kennen zodat deze in het dagelijkse werk hierop kan anticiperen. Herkennen van signalen, situaties en potentiële gevaren zijn hierbij een belangrijk gegeven. Door samen met de cursist aan de attitude (houding) te werken is deze beter in staat veilig de vereiste werkzaamheden uit te voeren.
 
Doelgroep:
Chauffeurs die in het bezit zijn van een geldig rijbewijs C of E bij C. De training is geschikt voor zowel ervaren als minder ervaren chauffeurs.
 
Inhoud van de training:
- Defensief en anticiperend rijden (kijken, observeren en concentreren)
- Kennis, attitude en chauffeursgedrag
- Controle houden op, manoeuvreren met voertuigen en rijtechnieken
- Weersomstandigheden
- De juiste zit- en stuurhouding en vermoeidheid
- Waarnemen (waarnemingcyclus)
- Juiste instelling en gebruik spiegels
- Aandacht voor brandstof besparing (HNR)
 
Certificaat en beoordelingsformulier:
Er wordt geen examen afgenomen. Deelnemers ontvangen een certificaat van De ChauffeursAcademie als bewijs van deelname. De beoordelingsformulieren, m.b.t. de prestaties van de praktijkritten, worden uitgereikt aan de kandidaten. En worden tevens teruggekoppeld naar het bedrijf in de vorm van een rapport.
 
Groepsgrootte:
twee deelnemers
 
Duur:
Twee dagdelen (één dagdeel à 4 uur per twee deelnemers)
 

Waarde nascholing:

7 uur

 
Cursusdata:
In Company: in onderling overleg met opdrachtgever
Neem contact op met de cursusadministratie 030 - 604 17 14
 
Informatie:
De Richtlijn Vakbekwaamheid stelt dat chauffeurs hun vakbekwaamheid (het huidige chauffeursdiploma ) alleen behouden als zij gedurende 5 jaar 35 uur nascholing volgen. Voor meer informatie met betrekking tot de Richtlijn Vakbekwaamheid, klik hier.
 
Cursusprijs: p/p

€ 390.00 (met voertuig opdrachtgever)

€ 525.00 (met bakwagen De Chauffeursacademie)

€ 675.00 (met trekker-oplegger De Chauffeursacademie)

 

 
 
Aanmelden:
Particulier:
U kunt zich online aanmelden, zie button aan de linkerzijde van de site
Bedrijf:
U kunt uw medewerker online aanmelden, zie button aan de linkerzijde van de site
 
of download het inschrijfformulier (PDF) (zie button onderaan deze pagina)
 
Meerdere aanmeldingen gelijktijdig?
Neem contact op met de cursusadministratie 030 - 604 17 14 voor een offerte op maat. 
 
In Company training:
Neem voor een offerte op maat contact op met de cursusadministratie
030 - 604 17 14 of gebruik het online offerte aanvraagformulier aan de linkerzijde van de site.
 


A&R | Klachtenreglement | Privacyreglement | Sitemap | Copyright 2024 all right reserved | Webdesign & Online Marketing 123webidee